Over Gonnie Bax

Ik vang emoties, liefde en verbinding

Het klinkt gek, maar ik kan drie dagen bezig zijn met het bakken van een brood à la Robèrt van Beckhoven. Hier word ik rustig en ‘zen’ van.

Daarnaast hou ik van koken (de Franse keuken is mijn specialiteit), maak ik graag lange wandelingen en hou ik ervan om met een goed boek op de bank te zitten.

Hoi ik ben Gonnie Bax, moeder van een fantastische zoon en twee geweldige bonuskinderen. Samen met mijn vrouw Kirsten en onze kinderen wonen we in Hoogerheide.

Ik ben gefascineerd door gezichten, dól op alle koppen en heb een passie voor het vangen van emotie, verbinding, liefde en warmte.
Er zit een verhaal achter die gezichten, achter die emotie of achter die ene knipoog. En dát vind ik juist zo geweldig. Ik ben een gevoelsmens en heb zo’n zesde zintuig waarmee ik emotie, energie en sfeer feilloos aanvoel.

Bewust of onbewust heb ik altijd al die emotie in foto’s weten te vangen. Het is de rode draad in mijn fotografie geworden.

https://emotiefotograaf.nl/wp-content/uploads/2022/12/cropped-GonnieBax_beeldmerk_RGB.png

Ik zag er als een berg tegenop

"Ik zag er als een berg tegenop, zo een grote hekel heb ik om op de foto te gaan. Maar de fotoshoot was super gezellig en zeer ontspannend. We hebben hele mooie foto's hierdoor gekregen die zeer waardevol zijn. Bij het bekijken van de foto's beleven we de middag steeds opnieuw. Super bedankt."

Ilona

Herinneringen vastgelegd

In 2018 overleed mijn zus onverwachts aan een hersenbloeding. Ze liet een zoon achter. Hij was toen 15 jaar oud. Ook was ze een diehard supporter van de voetbalclub PEC Zwolle.

Haar uitvaart vond plaats in het stadion van PEC Zwolle en dat maakte het afscheid extra bijzonder.
Ruim 800 mensen kwamen mijn zus een laatste eer bewijzen. Wat moet dat hartverwarmend voor mijn zwager en neefje zijn geweest. Die veelzeggende knipoog, stevige knuffel of warme hand op zijn schouder.

Helaas heeft hij geen tastbare beelden aan deze dag.
Foto’s zijn helpend bij het verwerken van verdriet. Ze houden herinneringen levend.

Hoewel mijn neefje ontzettend sterk en dapper is, gun ik het hem om af en toe terug te pakken naar het laatste afscheid van zijn moeder. Om die warmte en steun van al die mensen nog eens te voelen. Helaas ontbreken die tastbare beelden en moet hij het doen met ‘vage herinneringen’ van een jongen van 15.

Pure foto’s en tastbare herinneringen

Het is mijn missie om echte emoties, oprechte momenten en dierbare herinneringen vast te leggen voor later.

Door gebruik te maken van de Moment Design techniek, weet ik gesprekken op gang te brengen en echte emoties te vangen. Deze bijzondere techniek zorgt ervoor dat diepe gesprekken op gang komen, hilarische momenten worden gedeeld of dat er een gevoelige snaar wordt geraakt.

Ik heb verschillende vragen ontwikkeld, waarmee ik luchtige en spontane momenten creëer of waarmee we samen de diepte ingaan. Hierdoor krijg je pure foto’s en tastbare herinneringen voor later.

Gonnie in de Media

694-2

Kopje koffie?

Ben jij op zoek naar een emotiefotograaf om dierbare momenten vast te leggen? Wil jij een pure fotoreportage waar je later met een lach en een traan op terug kunt kijken? Laten we een kopje koffie drinken.

Gonnie Bax | emotiefotograaf